ΥΛΙΚΑ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
  • 360 ΓΡ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
  • 200 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ
  • 40 ΓΡ ΚΑΚΑΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ
  • 40 ML ΗΛΙΕΛΑΙΟ
  • 8 ΑΥΓΑ
  • ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
  • 200 ΓΡ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
  • 200 ML ΝΕΡΟ
  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΌ:
  • 600 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΓΩΜΕΝΗ
  • 400 ML ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
  • 300 ΓΡ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 180 ΓΡ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
OREO ΠΑΓΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΛΗ

Οδηγίες

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
    ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ. ΑΦΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΒΡΑΣΗ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ, ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
    ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΓΙΑ 7-8 ΛΕΠΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
    ΚΑΤΟΠΙΝ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 1-2 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΥΚΛΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ.
    ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΔΥΟ ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ ΤΑΨΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 40Χ30ΕΚ., ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΩΣΕΙ ΛΑΔΟΚΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΩΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΕΣ, ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175°C ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ.
    ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΨΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΕΛΑΦΡΩΣ, ΤΑ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ, ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ.
    ΤΕΛΟΣ, ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΜΑΧΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΘΕΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ, ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 33Χ13 ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΟ ΤΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
  • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ:
    ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ.
    ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΠΡΟΣ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΗΖΕΙ Η ΚΡΕΜΑ, ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΈΠΕΙΤΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ ΑΚΟΜΗ.
    ΤΕΛΟΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
  • ΣΥΝΘΕΣΗ:
    ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 35Χ25, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣΕΙ ΜΙΑ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ, ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΥΣΤΕΡΑ, ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ 8-12 ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.
    ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ, ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΕΥΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
    ΤΕΛΟΣ, ΜΕ ΕΝΑ ΙΣΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΣΕ 12 ΙΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
Ενέργεια 3119,8 kj
Ενέργεια 745,0 kcal
Λιπαρά 30,6 g
Υδατάνθρακες 110,2 g
Πρωτεΐνες 13,5 g
εκ των οποίων κορεσμένα 16,5 g
Εδώδιμες ίνες 2,3 g
εκ των οποίων σάκχαρα 83,3 g
Ασβέστιο 0,2 g